Werken bij OPOA

Als medewerker van OPOA maak je deel uit van een 'leven lang lerende' organisatie. OPOA biedt iedere medewerker de gelegenheid om via nascholing zijn of haar kennis op peil te houden of uit te breiden.

Jij bent degene die een actieve rol kan spelen in jouw ontwikkeling. Geinteresseerd om eens te kijken wat jouw mogelijkheden binnen OPOA kunnen zijn? Neem contact op met Jan van der Werf, (di-wo-do-vr) bereikbaar onder 0546-544706 / e-mail: j.vanderwerf@opoa.nl 

OPOA gesprekkencyclus

Met ingang van dit schooljaar is er sprake van een nieuwe OPOA gesprekkencyclus en vernieuwde formulieren. Hiervoor is een beleidsnotitie opgesteld dat in overleg met de GMR is vastgesteld. Afgesproken is dat de OPOA scholen gaan werken volgens deze vernieuwde (eenduidige) werkwijze. 

Waarom een nieuwe gesprekkencyclus?
OPOA gaat er vanuit dat alle medewerkers professionals zijn en zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. De gesprekkencyclus is bedoeld om medewerkers te ondersteunen bij hun ontwikkeling en (op een eenduidige wijze) het funtioneren en de ontwikkeling van de medewerkers te beoordelen (conform de CAO po).

Meer lezen?

Gesprekkencyclus OPOA 

Bijlage 1: formulier planning en functioneringsgesprek

Bijlage 2: formulier beoordelingsgesprek

De OPOA academie

Met ingang van het schooljaar 2015-2016 beschikken wij over onze eigen OPOA academie, als onderdeel van het OPOA meerjarig professionaliseringsbeleid. De OPOA academie is een verzamelplek waar je kunt werken aan je eigen professionalisering. In de OPOA academie beschik je over een eigen (besloten) omgeving waar je bijvoorbeeld jouw bekwaamheidsdossier/portfolio kunt bewaren en bewerken. Ook is hier allerlei actuele beroepsinformatie te vinden en kun je je inschrijven voor trainingen.

De OPOA academie wordt aangeboden door OinO-advies. Zij zorgen samen met TheachersChannel voor de inhoudelijke invulling en de administratieve verwerking.  De OPOA academie gaat uit van het zgn. 'Blended learning', dat wil zeggen het combineren van digitale trainingsmethoden met klassikale trainingsdagen. In overleg met OPOA worden tevens in company trainingen aangeboden passend bij de scholingsvraag van medewerkers. 

Hoe log ik in op de OPOA academie?

Ga naar opoa.mijneigenacademie.nl en log in of check deze korte instructie 'Hoe log ik in'

Ben je jouw inloggegevens en/of wachtwoord vergeten? Lees de korte instructie door en volg de te nemen stappen.

Neem eens een kijkje!

OPOA Talentpool

Ben jij in dienst bij OPOA en toe aan een extra uitdaging? Dan is OPOA op zoek naar jou!

De komende jaren verwacht OPOA door een toename van medewerkers in de leeftijdsgroep 60+ een uitstroom van medewerkers. Omde kwaliteit van stichting OPOA op peil te houden bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid verder te groeien. OPOA is op zoek naar medewerkers die zich verder willen ontwikkelen en scholen op het gebied van management, interne begeleiding of leerkracht LB. Bovendien denken wij in de toekomst behoefte te hebben aan gespecialiseerde medewerkers op het gebied van rekenen, taal, het jonge kind, het meer begaafde kind, gedrag enz.

Wij bieden een opleidings- en ontwikkeltraject met als einddoel te komen tot een startbekwaamheid voor de betreffende functie/taak. Deelname aan de Talentpool start met een orientatiefase. In deze fase is het mogelijk een introductie te volgen om te verkennen of het gekozen traject daadwerkelijk aansluit bij jouw wensen. Geinteresseerd? Behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Jan van der Werf, tel. 0546-544706, e-mail: j.vanderwerf@opoa.nl (di-wo-do-vr)