Open dagen op onze basisscholen

In maart organiseren onze basisscholen weer de jaarlijkse open dagen. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op onze scholen en 'sfeer op te snuiven'.  

In de folder ziet u wanneer deze open dagen plaatsvinden.  
- Folder Open dagen OPOA scholen 2015- 

Bent u niet in de gelegenheid om op de open dag te komen? Onze directeuren maken graag tijd voor u vrij op een ander moment. Indien u een afspraak maakt met de schoolleiding wordt u op uw gemak rondgeleid en uitgebreid geïnformeerd.

TIP: nu al nieuwsgierig? Kijk eens bij 'virtuele toer' bij de pagina scholen. Hier vindt u een introductiefilmpjes van een aantal van onze scholen en krijgt u al een goede indruk.

Heeft u een keuze gemaakt? Hier kunt u een inschrijfformulier downloaden, in te leveren bij de schoolleiding. - inschrijfformulier OPOA versie feb 2015 - 

Bijzondere muzieklessen op De Kubus met de 'muziekkar'

 

De leerlingen van obs De Kubus krijgen nu wel heel bijzondere muzieklessen! Op initiatief van leerkracht Marigje heeft een groep leerkrachten samen met de concierge een oude piano omgetoverd tot een heuse muziekkar. Een rijdende piano die geen muziek geeft maar muziek heeft! Het zit vol met muziekinstrumenten: van blokfluit tot bongo. Deze muziekkar wordt nu ingezet bij alle muzieklessen en andere muzikale activiteiten op de school. 

Sociaal veiligheidsbeleid op de OPOA scholen

Vanaf volgend schooljaar zijn scholen verplicht om een anti-pestbeleid in te voeren. De meeste OPOA basisscholen werken inmiddels al met een anti-pest/sociaalveiligheidsprogramma. Zo heeft het team van obs De Twijn ervoor gekozen om mee te doen aan de KIVA-methode. Deze methode wordt met succes gebruikt in Finland om het pesten terug te dringen. Er worden speciale lessen gegeven door de leerkrachten en twee keer per jaar vullen de leerlingen vragenlijsten in waaruit een beeld ontstaat over het welbevinden van de kinderen en de groepssfeer.

Basisschool voor speciaal onderwijs De Oosteres is 6 jaar geleden gestart met het Rots en Water programma. Geënthousiasmeerd door het team van de Oosteres zijn in het afgelopen jaar 7 OPOA schoolteams getraind in de basisvaardigheden van Rots en Water. Op de Oosteres zijn de positieve effecten zichtbaar. Het zelfbewustzijn van leerlingen neemt toe. Kinderen ondervinden door Rots en Water dat ze de keuze hebben om na te denken voordat ze handelen. Ze leren impulsen beheersen, grenzen aan te geven én te respecteren en met elkaar samen te werken.

Zowel KIVA als Rots en Water behoren tot de wetenschappelijk bewezen effectieve anti-pestprogramma's. Meer informatie over KIVA en Rots en Water is te vinden op www.kivaschool.nl  en www.rotsenwater.nl

 

Invalleerkrachten gezocht

Neem contact op met dhr. Jan van der Werf (0546-544708/ j.vanderwerf@opoa.nl ) / di-wo-do-vr bereikbaar) of kijk voor meer informatie onder het kopje medewerkers.