Debatteerwedstrijd groepen 8 basisscholen Almelo 27 mei a.s.

Ieder jaar organiseert stichting OPOA in het kader van burgerschapsvorming een onderlinge debatteerwedstrijd voor de groepen 8 leerlingen. Dit jaar is ook aan de andere basischolen in Almelo gevraagd om deel te nemen. Uiteindelijk hebben zich 8 scholen opgegeven (totaal 11 groepen). 

De debatteerwedstrijd wordt gehouden op woensdagmiddag 27 mei a.s. (aanvang 14.30 uur) in de raadszaal van het nieuwe gemeentehuis. De debatteerwedstrijd is opgenomen in de feestelijke activiteitenweek t.b.v. de opening van nieuwe stadhuis. De burgemeester zal de opening van de wedstrijd verzorgen. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via www.almelo.nl (actueel, scholierendebat).

Er worden twee vormen van debatteren gehanteerd: 'debatteren in een groep' en de 'balloondebate'. De gemeenteraad en de griffie van de gemeente Almelo zijn nauw betrokken bij het gehele traject en hebben voor de winnende school een mooie wisselbeker beschikbaar gesteld. 

Wat wordt er van de leerlingen en leerkracht gevraagd?
De groep 8 leerkrachten gaan in de weken voorafgaande aan de wedstrijd oefenen met de leerlingen. In afwijking van landelijke debatteerwedstrijden krijgt de leerkracht vooraf de stellingen en de definitieve wedstrijdindeling door zodat de leerlingen zich goed kunnen voorbereiden.

De stellingen zijn: In plaats van 2 keer per week moeten kinderen elke dag gymles krijgen / Basisscholen moeten tablets gebruiken in plaats van boeken / Het schooluniform moet verplicht worden voor kinderen.

Verder is het vooral een unieke ervaring voor de leerlingen: we mogen in de raadszaal van het nieuwe stadhuis tegen elkaar debatteren, een mooie ontmoeting!  

Kom kijken op een van onze basisscholen

In de afgelopen weken hebben onze basisscholen de jaarlijkse open dagen georganiseerd.  Is het u niet gelukt om tijdens deze open dagen de scholen te bezoeken? Wij nodigen u van harte uit om op een voor u geschikt moment alsnog een kijkje te komen nemen.   

Onze directeuren maken hiervoor graag tijd voor u vrij. Indien u een afspraak maakt met de schoolleiding wordt u op uw gemak rondgeleid en uitgebreid geïnformeerd.

TIP: nu al nieuwsgierig? Kijk eens bij 'virtuele toer' bij de pagina scholen. Hier vindt u een introductiefilmpjes van een aantal van onze scholen en krijgt u al een goede indruk.

Heeft u een keuze gemaakt? Hier kunt u een inschrijfformulier downloaden, in te leveren bij de schoolleiding. - inschrijfformulier OPOA versie feb 2015 - 

Invalleerkrachten gezocht

Neem contact op met dhr. Jan van der Werf (0546-544708/ j.vanderwerf@opoa.nl ) / di-wo-do-vr bereikbaar) of kijk voor meer informatie onder het kopje medewerkers.